Nagy lendülettel indult a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, s ha a lendület nem is, a magas árak zárásig kitartottak a parketten. A jó hangulatot az erősen emelkedő amerikai határidős indexjegyzések és a vaskos emelkedést produkáló európai tőzsdék erősítették, valamint a hír, amely szerint a Morgan Stanley az eddigi alulsúlyozásról egyenlő súlyozásúra javította a magyar piac besorolását. A BUX index végül 23 989 ponton zárt, ez 389 ponttal haladja meg a keddi záróértéket. Üröm az örömben, hogy a forgalom alacsonyabb volt az elmúlt napokban megszokottnál, az azonnali részvénypiacon kevesebb, mint 15 milliárd forint értékben cseréltek gazdát részvények.

A nap elején az emelkedés motorja a Mol-OTP páros volt, mindkét részvény 2 százalék feletti erősödést mutatott a délelőtti órákban. Délutánra mindkét részvény árfolyama korrigált egy keveset, a bankpapír így 6199 forinton, az olajipari részvény pedig 24 300 forinton zárt, ez 2 illetv 1,6 százalékkal magasabb szint, mint a kedd délutáni. Belehúzott a Richter, a független gyártó részvényeit 38 250 forintig hajtotta fel a hirtelen jött vételi érdeklődés, ez 2,6 százalékos pluszt jelent. Az Egis viszont nem tudta kivenni részét ennyire a jó hangulatból, a kisebbik gyógyszercég papírjai egy százalékkal, 20050 forintig drágultak.

Nagyot esett az econet, a hatalmasra nőtt volatilitású részvény árfolyamát zárásra 2 forinttal küldték lejjebb az eladók, ami 4 százalékot meghaladó esést jelent, s a forgalom is magas volt, közel 390 millió forint.

 

A Magyar Telekom napok óta nem tud érdemi emelkedést produkálni, szerdán ugyanot zárt a részvény, mint kedden, 614 forinton. 10 forinttal, azaz egy százalékkal drágult az elmúlt két napban saját részvényeit vásárló FHB, 1015 forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!