BUX
38240

Nap végén jött a pofon Budapesten

A zárásban alaposan megöntözték a magyar piacot, leginkább a Richternek és a Magyar Telekomnak jutott ki a jóból, a BUX azonban még így is pluszban zárt.

NAPI, 2010. augusztus 17. kedd, 16:49

A zárásban szépen „letették" a Richter és a Magyar Telekom árfolyamát, de a többi blue-chipnek is kijutott a jóból. A BUX a zárószakaszban elszenvedett veszteségek ellenére is enyhe pluszban tudott zárni, 22 318 pontos utolsó értéke 0,2 százalékkal magasabb a hétfőinél.

Az OTP papírok szépen lassan, folyamatosan emelkedtek a nap folyamán, azonban forgalmuk az elmúlt napokhoz hasonlóan igen alacsony volt, nem haladta meg az 5,8 milliárd forintot. Az árfolyam a kereskedés végén 5120 forinton állapodott meg, ez 1,7 százalékos felértékelődést jelent.

Örültek a Mol gyorsjelentésének a befektetők. Az olajipari részvény nap közben saját magához képest viszonylag magas, 3,3 milliárd forintot meghaladó forgalom mellett egészen 20 985 forintig drágult, itt azonban az eladók megálljt parancsoltak a hegymenetnek, fél ötkor 20 700 forinton állt a papír, ami 2 százalékos plusz egy nap alatt.

A Magyar Telekomot a zárószakaszban 10 forinttal „kötötték le", így nap végi árfolyama 661 forint lett, ez 1,3 százalékos veszteség hétfőhöz képest. A Richter is ballaszt volt ezúttal a BUX-kosárban, a független gyógyszercég a napot már veszteségekkel kezdte, egy ideig megállni látszott a lejtmenet, azonban az utolsó percekben ismét előkerültek az eladók. Így a részvény záróára 43 795 forinton alakult ki, ami 2,6 százalékos leértékelődésnek felel meg. Az Egis 20 345 forinton stagnált.

A Molhoz hasonlóan féléves adatokat közlő FHB számaitól nem vágták hanyatt magukat a befektetők, a kisebbik bankrészvény kurzusa 9 forinttal, 1140 forintig csúszott vissza. A kisebb részvények közül 4645 forinton megpihent az eddig menetelő Danubius, a TVK pedig gyorsjelentésének hatására is szintén csak stagnálni tudott. 

Nagyot durrant viszont az Orco árfolyama, az ingatlancég részvényei követve a likvidebb külföldi piacokon bemutatott teljesítményét 11 százalékkal, 1600 forintig drágultak.