A BÉT irányadó indexe a pozitív tartományban nyitott, majd innen több mint 150 pontot esve egészen 23 ezer pontig ereszkedett kedd délelőtt. A délutánt a pénteki záróértéke közelében oldalazva töltötte a mutató, amely a zárószakaszban a Richter nyújtotta lendület miatt végzett minimális előnnyel. A BUX 23 000 és 23 214 pont között ingázott kedden, végül 23 153,66 ponton, kevesebb mint 7 ponttal a múlt pénteki szint felett landolt. A blue chipek közül a Magyar Telekom részvényei 1,6, a Richter és a Mol papírjai pedig 0,2 százalékkal drágultak a pénteki zárószintekhez képest, míg az OTP 0,2 százalékkal értékelődött le. Az MTelekomért zárásban 572 forintot, a Richterért 46 600 forintot, a Molért 20 700 forintot, az OTP-ért pedig 5790 forintot kértek a pesti parketten. A kisebb - értékelhető forgalom mellett változó árfolyamú - papírok közül a Synergon szerepelt a legjobban a maga 1 százalékos árfolyam-emelkedésével, míg a legrosszabbul teljesítő részvény a Phylaxia volt, amely több mint 4 százalékkal lett olcsóbb a nap végére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!