A Dow Jones bule chip index 0,1 százalékos mínuszban, az S&P 500 a keddi záróértékénél, a Nasdaq attól 0,3 százalékkal feljebb végzett szerdán. A mutatók a nap nagy részében előnyt jeleztek, ám az utolsó fél órára elpárolgott a lendület.

A pofont a Fed adta, azzal, hogy közölte, a 2009-es vizsgálatok után jövő év elején megint stressz tesztnek veti alá azt a 19 pénzintézetet, amelyeket az előző vizsgálatok során válságállónak találtak. Azok a bankok, amelyek átmennek a második stressz teszten is, felmentést kapnak a 2008 szeptembere óta érvényben lévő osztalékemelési tilalom alól.

Az olaj árfolyama több mint 2 százalékkal csökkent szerdán, negyedik napja folytatva lejtmenetét, melynek során jegyzése 81 dollárra mérséklődött. Közben a dollár is gyengült, az euróval szembeni keresztárfolyama 0,3 százalékkal ment feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!