A páneurópai Dow Jones Stoxx 600 index 1,5 százalékkal 243,42-ra esett. A londoni FTSE 100 1,2 százalékkal lejjebb, a német DAX 1,5 százalékkal alacsonyabban, a francia CAC-40 index pedig 2,0 százalékkal mélyebben zárt. Az euró 0,5 százalékkal 1,347 dollárra gyengült.

A vártnál jobb eredmények bejelentését követően 3,8 százalékkal emelkedett a Royal Bank of Scotland részvényárfolyama, a BASF 1,5 százalékot javult. A France Telecom a trendekkel szemben haladva 1,2 százalékkal drágult.

Guillaume Duchesne, a Fortis Private Banking luxemburgi elemzője szerint minden Görögországból érkező hír negatívan befolyásolja az piac hangulatát, ami a mostanában érkező vegyes gazdasági hírek mellett nagy probléma.

A görög ASE index 2,8 százalékkal zuhant, miután a Moody's bejelentette, hogy egy hónapon belül leminősítheti az ország szuverén adósságát. A Piraeus Bank részvényei 3,3 százalékot vesztettek értékükből.

A Citigroup elemzői szerint a görög pénzügyi válság nem hiteles rendezési kísérletei, a minősítő intézetek jelzései és az amerikai gazdaságból érkező jelek lefelé mozgatták az euró/dollár árfolyamot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!