A nap végi hanyatlásban tehát az játszhatta a főszerepet, hogy a nap elején túl optimisták voltak a napon belül üzletelők, akiknek a nap végén zárni kellett a pozícióikat. A BUX mindezek ellenére végül 1,7 százalékos pluszban 19 363 ponton tudott zárni, igaz napközben 19 822 ponton is megfordult.

A vezető papírok közül a gyorsjelentését pénteken publikáló Mol nem volt túl acélos a hét utolsó kereskedési napján. Bár a nap elején az optimista környezetben még 15 000 forint környékén is kereskedtek a részvénnyel, a nap végén azonban ismét a technikai alapon kritikusnak tartott 14 800 forintos ár alatt zárt. Az utolsó 14 540 forintos értéke 1,2 százalékos pluszt jelentett.

Az OTP 3,6 százalékot tudott drágulni zárásra, ami 4870 forintos értéket jelentett, napközben azonban több mint 5 százalékos emelkedéssel az 5000 forintot is megközelítette a részvény ára.

A Richter 40 000 forint felett is járt napközben, végül 39 0000 forinton 2,6 százalékos mínuszban fejezte be a napot. A legrosszabbul azonban a Magyar Telekom teljesített a vezető részvények közül, amely a nap eleji 800 forint feletti szintekről 780 forintig esett vissza. Ez 1,1 százalékos mínuszt jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!