A londoni FTSE 100 0,3 százalékot erősödött, a párizsi CAC-40 azonban 0,6 százalékot, a frankfurti DAX pedig 0,9 százalékot vesztett a nap végén. Sem a Siemens, sem a BASF negyedéves jelentését nem találta meggyőzőnek a piac: a német ipar két óriás közül az előbbi fél, utóbbi pedig 4,2 százalékot esett; mindkét cég a pesszimista jövőképével riaszthatta el a vevőket. Esett a legnagyobb német chipgyártó, az Infineon is 3,4 százalékot, és a kedvező jelentéssel előálló Volkswagen árfolyama is csökkent.

Párizsban a Danone profitrátájának romlása miatt esett a cég papírja 0,7 százalékkal. A bankok között a komoly gondokról és leépítésről beszámoló Credit Suisse 1,6 százalékot ment lefelé, Londonban viszont a Lloyds és Royal Bank of Scotland egyaránt közel 4 százalékot erősödött - ez utóbbi korrekció lehet az egy nappal korábbi zuhanás után. Osztalék- és részvény-visszavásárlásról szóló bejelentése után 4 százalékot erősödött a BAE Systems, a szintén jelentést közzétevő BT pedig 4 százalékot ment fel.

A gyorsjelentések néhány esetben hatalmas változást okoztak a részvényárfolyamokban: a holland tengeri építéssel foglalkozó SBM Offshore 15 százalékot zuhant, miután bejelentett egy 450 millió eurós leírást, a francia Alcatel-Lucent-et telekommunkációs felszerelésgyártó és a feldolgozóipari Vallourec-et pedig egyaránt 17 százalékos mélységbe taszították a befektetők.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!