A pesti parkett felemás nemzetközi hangulatban viszonylag jól teljesített; a BUX 0,5 százalékkal 21 580 pont közelébe erősített, amivel a prágai és varsói börzéket is fölülmúlta.

A blue chipek között a Richter teljesített a legjobban, a gyógyszerpapír 1,2 százalékkal 41 250 forintig drágult, forgalma is jelentős, közel 2 milliárd forint volt.

Az OTP valamivel 1 százalék fölötti emelkedése 5749 forintos záró árat jelentett, ám nap közben 5830 forinon is forgott a részvény.

A Royal Bank of Scotland elemzője 4000 forintról 6800 forintra emelte az OTP részvényekre vonatkozó célárát.

A Mol jegyzése kis mértékben, 0,1 százalék körül emelkedett, így 17 800 forinton állt a kereskedés végén.

Az Mtelekom ezúttal a nagy papírok között az egyetlen volt, amelyik kénytelen volt árcsökkenéssel zárni a napot. A távközlési cég árfolyama 0,8 százalékkal 710 forintig süllyedt.

Az Egis árfolyama nem egészen 0,3 százalékkal előző napi záróára alatt, 19 200 forinton állt délután fél öt után.

A várakozásnál valamivel gyengébb eredményét a szerdai tőzsdezárás után publikáló Állami Nyomda befektetői a jelek szerint nem honorálták, hogy a társaság cégfelvásárlási szándékot és az osztalékfizetés lehetséges elmaradását is bejelentette; részvényei szerdán 1 százalékot meghaladó mértékben gyengültek.

A kis papírok között az RFV ugyanakkor 1 százalék fölött drágult; a társaság csütörtökön jelentette be, hogy folytatja az elmúlt év végén megkezdett szervezetfejlesztést, és a gyorsabb növekedés érdekében négy középvezetőt nevez ki márciusban.

A legnagyobb elmozdulás a 7, illetve 8 százalék fölött dráguló Pannunion és Pannonflax árfolyamában volt; igaz, forgalmuk minimális volt. A másik végletet a Csepel- és a Forrás-papírok képezték, amelyek 5 százaléknál nagyobbat estek.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!