A jó magyar külkereskedelmi adat reggel még éreztette hatását, hiszen a BUX a nyitást követően kilőtt felfelé, a kisebb eufória azonban nem tartott sokáig, ugyanis 10 órától már szinte egyfolytában csökkent a BUX értéke a napi maximumot jelentő 23 827 pontról. A lendületét vesztő indexet még a pluszban nyitó amerikai részvénypiacok sem voltak képesek talpra állítani, így a vezető tőzsdékhez képest is lemaradó volt a magyar börze a hét második napján. A nap végén azért kicsit felkötötték az indexet, így a BUX 0,7 százalékos pluszban 23 783 ponton fejezte be a napot.

A vezető részvények közül érdekes módon a Mol volt a legerősebb napközben, annak ellenére, hogy az olaj ára csökkent, miután az ezüst után e terméknél is emelték a letéti követelményt. Napvégére 0,9 százalékos pluszt szedett össze a részvény, ami 23 500 forintot jelentett zárásban.

Napközben nem sok erőt mutatott viszont az OTP,  a bankrészvény esetében a forgalom is jóval átlag alatti volt. A napvégére azért magára talált ez a részvény is, sőt a vezető papírok közül végül a legjobb teljesítményt nyújtva 1,4 százalékkal 6388 forintra drágult.

A gyógyszergyártók esetében teljesen érthető volt a lagymatag kereskedés, hiszen a szerdai nyitásig tette közzé mind a két cég az első negyedévi gyorsjelentését. Az Egis esetében azért érződött, hogy picit jobb eredményt várnak az elemzők a kisebbik gyógyszergyártó árfolyama 0,6 százalékkal 19 910 forintra emelkedett.

A Richter viszont alig mozgott napközben, és zárásra is csupán 0,3 százalékkal emelkedett 37 750 forintra.

A Magyar Telekom esetében úgy látszik most jöttek rá a befektetők, hogy osztalékot csak egy év múlva fizet ismét a cég, így a telekomrészvény árfolyama 0,9 százalékkal 554 forintra csúszott le.

Remek napja volt viszont az E-Starnak. A közelgő lengyel akvizícióról és kötvénykibocsátásról beszámoló társaság 4,7 százalékos pluszban 12 270 forinton fejezte be a napot..

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!