A vezető részvények mindegyike drágult, a legnagyobb pluszt a délelőtti bizonytalankodást maga mögött hagyva 3,9 százalékkal 837 forintra ugró Magyar Telekom hozta össze. A Mol egészen kora délutánig küzdött a keddi záróértékkel, ám a nap végi hajrá itt is meghozta az áttörést, így az olajrészvény végül 23 030 forinton fejezte be a kereskedést, 1,9 százalékos növekményt felmutatva. A Richter ezzel szemben ebédidőben érte el napi maximumát, 37 400-on, majd lefelé korrigált, hogy azután 2,1 százalékos többletre javítva 37 250-en zárjon. Ingadozott az OTP is, a délelőtt bizonytalankodó bankpapír árfolyama délután kétszer is megközelítette a keddi zárószintet, a 6870-es nap végi ár viszont már 2,5 százalékos előnyt jelentett. Az Egis és az FHB jobban teljesített fajsúlyosabb szektortársánál, minkét papír 3,2 százalékkal drágult, előbbi 18 200, utóbbi 1538 forintra. Ezeket is felülmúlta a 4,9 százalékkal 712 forintig száguldó Fotex, miközben a Pannon-flax a Telekoméhoz hasonló, 3,8 százalékos ugrással 1223 forinton kapaszkodott meg. Az érdemi forgalmú részvények között a nap vesztese címet az Orco érdemelte ki, a keddi, 2,5 százalékos eséshez további 5 százalék csapódott hozzá, így a papír 16 810 forinton várja a csütörtöki nyitást. A technológiai szektor vegyesen teljesített, az econet.hu 2,0 százalékos drágulásával szemben a Freesoft a mélyből végül visszatért a keddi záróértékére, míg a Synergon szerény, 0,3 százalékos pluszt hozott össze.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!