Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A nap elején ugyan pluszban nyitott a BUX, és egy darabig emelkedni is tudott ez azonban elég vérszegény volt az előző napi eséshez képest. A napi csúcspontját 22 569 ponton érte el az index délelőtt 1 óra felé, ahonnan azután több lépcsőben szakadt be. Végül majdnem napi mélypontján 21 707 ponton zárt, ami 2,3 százalékos mínuszt jelentett. A vezető részvények közül az OTP-vel bántak el a legjobban, ahogyan ez ilyenkor lenni szokott. A bankrészvény a nap végére 4 százalékkal esett vissza ami 5280 forintos utolsó értéket jelentett. Ez a napi mélypontja is volt a részvénynek, ráadásul magas 21 milliárd forintot meghaladó forgalom mellett. A Mol 2,6 százalékkal 19 190 forintra csökkent, ami szintén egy picit magasabb volt mint az index visszacsúszása. Viszonylag jól teljesített viszont a Richter amely 1 százalékot veszített az értékéből, így 44 200 forinton fejezte be a napot. A Magyar Telekom stagnált, úgy látszik a hozamok emelkedése sem tudta már tovább rántani a papírt lefelé. Így a záró ár 582 forint volt. A kisebb részvények közül első emelkedő napját fejezte be a CIG. A biztosító részvénye 3,3 százalékkal 790 forintra drágult, igaz az elmúlt napokhoz képest elég szerény 57,5 millió forintos forgalom mellett. Tovább zuhant viszont az RFV, a részvény 3,6 százalékkal 7600 forintig szakadt be. Nagyjából ugyanennyit esett a Fotex is, amely 385 forinton zárt. Két százalékos veszteség volt az FHB mérlege is, a kisebbik bankrészvény így 1060 forintig csúszott le. Ez a napi mélypontja is volt a részvénynek, ráadásul magas 21 milliárd forintot meghaladó forgalom mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!