Több jó hír is érkezett szerdán az OTP részvény szempontjából, egyrészt Varga Mihály, pénzügyminiszter bejelentése szerint csak korlátozott lehet a bankok vesztesége a devizahitelek átváltásánál, hiszen a forinthitelek felvételénél jobban nem járhatnak az érintett adósok. Másrészt Csányi Sándor is nyugtató szavakat mondott. Egyrészt nem távozik az OTP-től, másrészt az egészségi állapota is jó. Mindezek együttes hatására szárnyakat kapott az OTP árfolyama délután, és egyből az első erős ellenállási zónáig masírozott az árfolyama. A záró ár 4445 forint lett, ami 4,7 százalékos növekedést jelentett. Mindezt ráadásul magas 11 milliárd forintos forgalom mellett produkálta a részvény.

Érdekes volt még a Richter mozgása. Az OTP vesszőfutásával párhuzamosan felfelé száguldó részvény, most szintén együtt fordult a bankrészvénnyel, és ismét ellentétes irányba. Mindez mintha azt mutatná, hogy a kisbefektetők egyszerre mindig egy részvényt rohamoznak meg átcsoportosítgatva a pénzüket. Ennek a vesztese most a Richter lehetett, amely rossz hír nélkül esett a jó nemzetközi hangulatban 2,6 százalékot, és zárt 3645 forinton. Az Egis ráadásul nem tartott a nagyobbik testvérével, a részvény ugyanis stagnált 21 995 forinton.

Tovább tartott a Magyar Telekom vesszőfutása is, a részvény árfolyama 314 forintra csökkent, ami 1 százalékos mínuszt jelentett. Napközben azonban ennél is lejjebb 310 forinton is megfordult a részvény, ami csupán egy forinttal volt magasabb a mindenkori történelmi mélypontnál.

A Mol viszont a csökkenő olajár ellenére drágult, mégpedig 16 335 forintra, it is talán Csányi nyugtató szavai hatottak a cég első emberével kapcsolatban. A BUX így összességében 1 százalékkal 18 520 pontra nőtt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!