Ezt a szintet azonban csak egy pillantra és 5 ponttal lépte át az index napközben, sőt a nap végén a jó amerikai makroadatok hatására emelkedni is tudott az értéke. A csúcsát a záró szakasz felkötésének köszönhetően az utolsó pillanatban 23 399 ponton érte el a tőzsde, amely így 1,2 százalékot tudott emelkedni. Az index drágulása elsősorban az OTP-nek volt köszönhető, miután a bankrészvény 2,2 százalékkal 5640 forintra emelkedett, ami egyben szintén a napi csúcs értékét jelentette a részvénynek. A forgalom azonban továbbra sem túl acélos, az OTP esetében alig haladta meg a 10 milliárd forintot. Az egyik leglátványosabb nap végi felkötést a Mol esetében produkálták, az olajrészvény ugyanis a zárás előtt nem sokkal még a napi minimumát jelentő 20 360 forintos értéken állt, ahonnan zárásra 20 700 forintig 1 százalékos pluszba rántották fel. A Richter szintén 1 százalékot drágult, és a 46 500 forintos záró ár ebben az esetben is a napi maximumot jelentette. A gyógyszerrészvény ugyanis szinte egész nap mínuszban forgott, és 46 200 forint fölé a záró szakaszig nem is tudott menni. A Egis esetében viszont inkább kivártak a gyorsjelentés megjelenése előtt a befektetők, a részvény árfolyama csupán 0,2 százalékkal nőtt 22 250 forintra. A Magyar Telekomot is mínuszból húzták fel a nap végére, így természetesen a 684 forintos utolsó kötés ebben az esetben is napi csúcsot jelentett. Az osztalékpapír viszont 0,6 százalékot emelkedett. A Pannergy részvényének árára nem hatott, hogy egyedül ez a részvény szerepel a magyarok közül az Erste régiós kedvencei között, árfolyama csupán 0,1 százalékkal 815 forintra emelkedett. Száguldott viszont az RFV, amely 3,6 százalékkal 6300 forintig szaladt fel.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!