Az amerikai elnökválasztás eredményét követően jelentősebben erősödött az euró árfolyama a dollárral szemben. Az 1,287-es csúcsnál még a 200 napos mozgóátlagot is átlépte a kereszt, ez azonban nem bizonyult tartósnak. Marió Draghi nyilatkozatára, miszerint nem nagyon lesz növekedés az unióban újra a dollár kezdett erősödni, így estefelé már ismét 1,276 környékén állt a keresztárfolyam.

Mindez meglátszott a forint árfolyamán is. A magyar deviza a nap elején még a 280-as szintet kerülgette, azonban délutánra már 282 forintot kellett fizetni egy euróért. Érdekes volt, hogy nem okozott viszont nagy kilengéseket a forint árfolyamában az Európai Bizottság (EB) friss, Magyarországra vonatkozó prognózisa, pedig korábban ezt sokan várták. A forint így a dollárral szemben délután 221 forinton, míg a frankkal szemben 234 forinton állt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!