A BUX ugyan napközben 1,5 százalék körüli pluszban is volt, végül azonban be kellett érnie 0,5 százalékos emelkedéssel, ami 18 923 pontos értéket takart. A vezető részvények közül a Mol volt amelyik napközben a legerőteljesebben próbált meg emelkedni. Annak ellenére, hogy az olaj ára nem drágult a venezuelai elnök halálának a hírére a magyar olajrészvény napközben 3 százalékos pluszban is forgott. Ebből azonban a nap végére csak 0,9 százalékot tudott megtartani, ami 17 300 forintos utolsó kötés értéket jelentett.

Egy picit drágult a nap végére az OTP is. A bankrészvény - amely pénteken teszi közzé tavalyi negyedik negyedéves jelentését - 0,4 százalékkal 4821 forintra emelkedett. A Richter részvénye annak ellenére, hogy az előző nap csúnya letörés jegyeit mutatta, szerdán 0,6 százalékkal 34 560 forintra drágult, elkerülve ezzel a további zuhanást. Érdekes viszont, hogy az elemzők kedvence az Egis 0,9 százalékkal esett különösebb hír nélkül, így 18 700 forinton fejezte be a napot.


Megállt viszont az osztalék miatti drágulás a Magyar Telekomnál, az előző napi 1,5 százalékos visszaesést ugyanis csak stagnálással reagálta le a részvény. Ez 405 forintos záró árat takart. Az FHB - amely még adós a jelentésével - jobban teljesített a nagyobb bankrészvénynél, mivel 1 százalékkal 413 forintra drágult.

Az E-Star részvényét napközben 247 forinton 1,7 százalékos pluszban ismét felfüggesztették, ami mögött az újabb hitelezői tárgyalások állhattak, mivel azonban a kereskedési időben erről nem jött ki hír nem is engedték vissza a parkettre a részvényt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!