Később azonban a vártnál jobb GDP adatra, illetve az elmúlt napok pánikját is ellensúlyozandó emelkedésbe váltott a BUX index, amely végül közel 2 százalékot emelkedve 22 126 ponton zárta a kereskedést. A vezető papírok közül a Mol teljesített a legjobban, árfolyama 3,2 százalékkal emelkedve 19 800 forinton végzett. Nem sokkal maradt le a Magyar Telekom, a távközlés papír 2,75 százalékkal 598 forintra drágult. Az OTP részvényei viszont alulteljesítették a piacot, csupán 0,3 százalékkal kerültek ugyanis feljebb, így 5294 forinton végeztek. Napközben azért ez a részvény is sokat emelkedett, hiszen a reggeli pánikban még 5085 forinton is megfordult. Érdekes módon viszont a másik bankrészvény a nap nyertese lett. Bár hír nem jelent meg az FHB árfolyama 6,3 százalékkal 1127 forintra drágult, igaz ez főleg a nap végi felhúzásának tudható be. A Richter 1,7 százalékkal 44 950 forintra javított, míg szektortársa az Egis közel 3 százalékkal 21 790 forintra erősödött. A kisebb részvények közül több is rallyzni tudott a kicsist fellélegző piacon. A Fotex 4,7 százalékkal 403 forintra emelkedett, míg az RFV 3,3 százalékkal 7849 forintig emelkedett. A jó gyorsjelentést publikáló Állami Nyomda 2,2 százalékkal 739 forintra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!