A vezető papírok közül a Mol teljesített a legjobban, miután 2 százalékkal 24 750 forintra erősödött. Az olajrészvény az elmúlt napokban gynegélkedett így ezt a lemaradását probálhatta meg behozni.

Érdekes napot tudhat maga mögött az OTP. A bankrészvény a nap elején a 6450 forintos sávtetőből megprobált kilépni, azonban ez nem sikerült így egy újabb 5300 forintot közelítő kirázó kör következett, ami után a nap végére talpra állt a részvény, és új éves záró csúcson fejezte be a napot.  Az OTP 1,2 százalékkal 6450 forintra javított, mintegy 8 milliárd forintos forgalom mellett. A Telekom ellenben 0,3 százalékkal 607 forintra esett vissza, ez azonban még mindig belefér abba a szűk mozgásba, amit a részvény az elmúlt napokban folytatott a jövő hét eleji szelvényvágás előtt.

A nap vesztesének a Richter bizonyult, árfolyama 1,6 százalékkal 37 280 forintra mérséklődött. Szektortársa, az Egis szebben muzsikált, közel fél százalékkal 19 880 forintra javított.

A kisebb részvények közül a saját részvényeket vásárló FHB 1035 forinton stagnált, míg a tőkéjének emelkedéséről beszámoló Plotinus 3 százalékkal 1618 forintra emelkedett. Az econet ugyanakkor ismét 40 forintig csúszott vissza, ami közel 5 százalékos esést takart.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!