Az oslói börze igazgatótanácsa szerdán azt javasolta a részvényeseknek, hogy az amerikai központú tőzsdeüzemeltető ajánlatát fogadják el.

A 200 éves norvég börzeüzemeltetőre december végén részvényenként 145 norvég korona vételi ajánlatot tett a több európai tőzsdét működtető Euronext. Ezt most megfejelte a Nasdaq, 152 koronát ajánlott részvényenként és ezzel 6,54 milliárd koronára (770 millió dollár, 1 korona 32,65 forint) értékelte az oslói börzeüzemeltetőt.

Az amerikai tőzsdeüzemeltető oslói bevásárlása jól kiegészíti a cég észak-európai portfólióját, miután már a Nasdaq tulajdonában vannak a legfontosabb dán, svéd és finn börzék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!