Tóth András, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító politikai államtitkár közleménye szerint, melyet az MTI-hez juttatott el, a K&H Bank Rt. brókercégénél, a K&H Equitiesnél olyan szabálytalanságokra, sőt később bűncselekményre utaló jeleket is találtak, amelyeknek nem volt közvetlen közük a Pannonplast-ügyhöz. Az adatokból fény derült arra, hogy a K&H Equities több olyan ügyfelével - magánszeméllyel, gazdálkodó szervezettel - akivel, illetve amellyel vagyonkezelési szerződést kötött, hamis bizonylatokon a valóságosnál magasabb - esetenként nagyságrendekkel magasabb - adatot közölt a jóváírt hozamról, illetve az ügyfél számláján nyilvántartott összegről; a gyakorlat a bankcsoportnál mintegy öt éve folyt a bank belső biztonsági rendszerének és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének tudta nélkül. Mintegy 60-70 ügyfél esetében lehetséges a károkozás, a kárösszeg több milliárdos is lehet. Az érintett ügyfelek vagyonát a brókercég egy befektetési tanácsadója, Kulcsár Attila kezelte, ő egyben a K&H Bank Rt. egyik üzletágának ügyvezető igazgatója volt. Az NBH az eddig megállapítottak alapján különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentette Kulcsár Attilát az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán. Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. azonban a K&H Equities Rt. szerencsés ügyfelei közé tartozik, mert a brókercég közreműködésével végzett értékpapír ügyleteken az idén több mint félmilliárd forintos hasznot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!