Negatív kezdés New Yorkban

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon a pénteki nyereséges zárás után - írta az MTI.
Domokos Erika, 2018. augusztus 6. hétfő, 15:49
Fotó: Shutterstock

New Yorkban a DJIA-30 index 0,09 százalék, az S&P-500 index 0,07 százalék, a Nasdaq Composite index 0,03 százalék csökkenéssel kezdett.

A hétfői kereskedésben lényegesebb makrogazdasági adatok híján elsősorban vállalati eredménybeszámolók vonják magukra a tőzsdei befektetők figyelmét. A nagyobbak közül beszámolót tesz közzé hétfőn a Tyson Foods, a Sotheby's, a Marriott, valamint a Hertz Global.

Az olajár emelkedett hétfőn a szaúd-arábiai termelés csökkenésének hírére. Szaúd-Arábia júliusban napi 10,29 millió hordó olajat termelt, napi 200 ezerrel kevesebbet, mint az előző hónapban. A Brent 1,08 százalékkal hordónként 74,00 dollárra, a WTI 1,39 százalékkal 69,44 dollárra csökkent.

A dollár erősödött, az arany ára ezzel párhuzamosan csökkent. Az eurót 0,16 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1549 dolláron, az arany ára 0,41 százalékkal unciánként 1218,20 dollárra csökkent.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK