Négy nap után javított Európa

Négy nap után először indultak emelkedésnek az európai tőzsdék azt követően, hogy újabb, a másodpiaci válság által előidézett veszteségek kerültek felszínre.
NAPI Online, 2007. november 6. kedd, 18:35
Fotó:

A dollár árfolyamának gyengesége vonzóvá tette a befektetők számára a bányavállalati papírokat, ám az energiaszektor részvényei az olaj rekordértékű 97 dolláros árfolyama ellenére sem voltak a szokásosnál kelendőbbek. A kedvező vállalati teljesítmények hatására megélénkülő kereskedés lendített a nemzeti tőzsdeindexeken és ellensúlyozta a bankszektor által felhalmozott veszteségeket. A Footsie elveszítette kezdeti lendületét és zárásra szabad szemmel alig látható mértékű emelkedést tudott csak tartani. A CAC 40-es index közel fél, míg a DAX 0,3 százalékos emelkedést regisztrált a nap végén. A várakozásokat meghaladó profitról adott számot, ennek következtében emelkedést regisztrált a Swiss Reinsurance és a Marks & Spencer, mely utóbbi 3,5 százalékot erősödött. A Bayer megháromszorozódott nyereségéről szóló gyorsjelentés sem tudta feledtetni a befektetőkkel azt, hogy a német gyógyszergyártónak a hatóságok nyomására vissza kell vonnia a tengerentúli piacról a széles körben használt szívgyógyszerét. A cég részvényei 0,7 százalékkal estek vissza a nap folyamán. A BMW a dollár euróval szembeni árfolyamának gyengesége miatt alacsony nyereséghányadra panaszkodott, a befektetők pedig a részvényei árfolyamának több mint 3 százalékos leértékelésével büntették a közel 80 százalékos profitnövekedésről hírt adó vállalatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK