Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az idei év első három negyedévében a TVK-csoport szintű konszolidált árbevétele 224 652 millió forintra rúgott, ami 29 százalékos javulás a múlt év hasonló időszakához képest. A csoport szintű árbevétel növekedésében az értékesítés mennyiségének növekedése, valamint a polimer és az olefin termékárak emelkedése tükröződik. A TVK-csoport konszolidált üzleti eredménye (EBIT) 10 119 millió forintot ért el 2006. első kilenc hónapjában, szemben a bázis időszaki 9153 millió forinttal. A csoport 2006. első három negyedéves eredményéhez a leányvállalatok 1641 millió forinttal járultak hozzá.A csoport 2006. év első kilenc havi nettó pénzügyi eredménye -8417 millió forint volt, szemben a bázis időszak -3260 millió forintos összegével. A csoport pénzügyi bevételei a beszámolási időszakban mindössze 89 millió forinttal voltak magasabbak, mint az előző év azonos időszakában jellemzően a kamatbevételek emelkedése miatt. A pénzügyi ráfordítások viszont másfélszeresét teszik ki, mint a bázis időszakban, alapvetően a devizában felvett hitelek nem realizált árfolyamveszteségének növekedése miatt, a forint euróhoz viszonyított gyengülése következtében.Az első kilenc hónapban a TVK-csoport adózás előtti eredménye 1702 millió forint volt, amelyben a meghatározó a devizában felvett hitelek nem realizált árfolyamveszteségének 5509 millió forintos értéke. A csoport beszámolási időszaki kimutatásaiban a leányvállalatok eredménye után 242 millió forint értékben társasági adófizetési kötelezettség jelenik meg, míg az anyavállalat a 2005. évben aktivált beruházásai alapján adókedvezményt tervez igénybe venni. A halasztott adófizetési kötelezettség értéke 219 millió forint volt. A konszolidált nettó eredmény 1241 millió forint volt az első három negyedévben, szemben a bázisidőszaki 4448 millió forintos értékkel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!