A Dow Jones index 198 pontot ment le, ami 1,48 százalékos mínusznak és 13 266 pontos záróértéknek felel meg. A Standard & Poor's 500-as mutatója 1,76 százalékos csökkent és 1490 ponton hagyta el a parkettet, a Nasdaq pedig 2541 ponton fejezte be a kereskedést, azaz 1,77 százalékkal az egy nappal korábbi záróérték alatt. Az indexek legutóbb március 13-án estek ennél nagyobbat egy nap alatt. Az áresést elsősorban az okozta, hogy az amerikai állampapírpiaci hozamok 5 százalék fölé emelkedtek, amiből a piac egyértelműen a kamatemelési nyomás fokozódására következtetett. A nap vesztesei az osztalékpapírok és a kamatérzékeny tevékenységgel foglalkozó vállalatok részvényei voltak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!