A cég pénteki közleménye szerint a nettó nyeresége 455 millió euró volt 2013 október-decemberében, kevesebb, mint az elemzők által várt 626 millió euró.

A Bayer eladásai 0,3 százalékkal emelkedtek 2013 negyedik negyedévében, elérve a 9,89 milliárd eurót. Az elemzők itt is kissé jobb, 9,97 milliárd eurós adatra számítottak.

A német konszern az egész Európában érezhető árfolyamváltozásokkal magyarázta a tényleges eredmények és a várakozások közti különbséget.

A Bayer szerint az erős euróárfolyam több üzletágánál is csökkentette a működési eredményét, és valószínűleg negatívan befolyásolja a 2014-es növekedési kilátásokat is.

2014 egészére az eladásai 5 százalékos növekedését várja a Bayer. 41-42 milliárd eurós bevétellel számolnak, és ebbe a már említett árfolyamváltozások hatása is bele van számítva.

Marjin Dekkers vezérigazgató szerint nagy reményeket fűznek új gyógyszeripari termékeikhez. 2014-ben ennek az öt terméknek az eladásaiból 7,5 milliárd euró bevétele lehet a cégnek, míg korábban csak 5,5 milliárd euróra becsülték a potenciális eladásokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!