Negyedével zuhanhat a Citi profitja

Michael Corbat, a Citigroup vezére úgy nyilatkozott, hogy a bankcsoport nyeresége az idei második negyedévben az első negyedévhez hasonlóan alakulhat, ez pedig azt jelenti, hogy éves alapon negyedével csökkent a profit - írja a Reuters.
portfolio.hu, 2016. június 3. péntek, 09:04
Fotó: Reuters

Éves alapon 25 százalékkal zuhant a Citigroup profitja a vezérigazgató, Michael Corbat jelzése szerint. Corbat arról nyilatkozott egy New York-i befektetői tájékoztatón, hogy a második negyedéves nyereség az első negyedéveshez hasonlóan alakult, ami éves alapon 25 százalékos csökkenést jelent. Az idei második negyedévben - amelyről július 15-én jelent majd a bankcsoport - tehát 3,5 milliárd dollár lehet a profit, míg ez 2015 második negyedévében még 4,65 milliárd dollár volt.

A bankcsoport csökkenő tőkepiaci bevételekkel és magas szabályozói költségekkel küzd, csökkentik az alkalmazottak számát és a bérelt irodai területe, és a hitelkártya üzletág felfuttatásával próbálkoznak. Utóbbival kapcsolatban a befektetők számon is kérték a vezéren, hogy megéri-e a 2 százalékos hitelkártyás visszatérítéssel csábítani az ügyfeleket, és hogy miért bombázza agresszív felvásárlási ajánlatokkal a Costco áruházlánc amexes co-branded kártyaüzletágát. Erre válaszul Corbat azt mondta, hogy megéri, mivel a kártya üzletág nagyobb, 2,25-2,35 százalékkal magasabb eszközarányos megtérüléssel működik, mint a bankcsoport kitűzött célja.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK