Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az első félévi adózott eredmény 504,6 millió forint volt, éves szinten 57 százalékkal csökkent, főként a MyCity ingatlanfejlesztési tevékenység erős bázishatása miatt. Az előző év első fél évében adták át a Reviczky Liget projekt meghatározó részét, idén az első és a második negyedévében nem voltak jelentősebb projektátadások, így az ingatlanfejlesztési tevékenységből származó eredmény nem volt számottevő.

A csoport közleménye szerint 2019 második negyedévében növelni tudta franchise és pénzügyi közvetítésből származó eredményét. Magyarországon a pénzügyi közvetítő üzletág pótolni tudta a lakástakarékpénztári tevékenység kieső profitját.

Lengyelországban a Gold Finance akvizícióját követően mind a bevételek, mind pedig a hitelközvetítési volumenek kimagasló mértékben nőttek, amihez hozzájárult a tevékenység jelentős, organikus növekedése is. A működési és adózott eredmény a negyedév során pozitívba fordult, a menedzsment várakozásai szerint az eredmény tovább nő a következő negyedévekben.

A csehországi leányvállalatok javítani tudták eredményüket, pozitív eredménnyel zárták mind a negyedévet, mind a fél évet.

A csoport konszolidált árbevétele 2019 második negyedévében meghaladta az 2 milliárd forintot, éves szinten 6 százalékkal bővült.

Összességében a vezetőség megerősítette a 2019-re tett, az alaptevékenységre vonatkozó eredmény-előrejelzését.

A jelentés kitér arra is, hogy a MyCity projektek második negyedéves kivitelezési csúszásai miatt megnövekedett a valószínűsége annak, hogy az idénre tervezett átadások 2020-ra kerülnek át. Az esetleges csúszás nem érinti a lakások értékesítésének áfavonzatát, azokat 5 százalékos áfával értékesítik.

A Duna House-csoport részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, utolsó záróára augusztus 22-én 3720 forint volt. A papír éves maximuma 4380 forint, az éves minimum pedig 3360 forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!