Negyedszázados csúcson az aranyár

Több mint 25 év után újra 600 dollár fölé emelkedett az arany ára.
NAPI Online, 2006. április 11. kedd, 10:31
Fotó:

Az arany január eleje óta 16 százalékkal, az elmúlt 12 hónapban pedig 41 százalékkal drágult; a nap folyamán az unciánkénti ár elérte 603 dollárt, ennél magasabban utoljára 1980 decemberében állt. Elemzők szerint az ármelkedést elsősorban az újra a történelmi csúcs közelébe (69 dollár fölé) emelkedő olajár, a dollár árfolyamának kiszámíthatatlansága, az infláció és az iráni helyzet miatti aggodalom idézte elő. A Goldman Sachs elemzői 2006 végére nem tartják kizártnak a 700 dolláros unciánkénti árat sem.
Az ezüst szorosan a fényesebb testvér nyomában jár: az unciánkénti ár 23 éves csúcsra, 12,90 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK