A közös devizáért a reggeli órákban még több mint 276 forintot kértek, ám koradélutánra, a dollár nagyarányú gyengülésével párhuzamosan a hazai deviza pozíciói is megerősödtek; az euróért már csak 273,20 forintot kérnek a nemzetközi piacon.

Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője szerint az euró/forint keresztárfolyama 275,10-nél törte át a 200 napos mozgóátlagot. A következő fontosabb szint a szakértő szerint valahol 272 és 273 között lehet.

Az euró/dollár keresztárfolyama közel 1 százalékos emelkedés után 1,3750 közelében is megfordult pénteken, a piacon egy nagyobb opciós megbízás kifutásáról pletykálnak, amely segíthette az euró nagyarányú erősödését. A közös deviza hathavi csúcsot döntött a zöldhasúval szemben a péntek délelőtt kereskedés során.

A dollárért 199 forintot kérnek a devizapiacon, ami közel 2 százalékos leértékelődést jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!