Négyszeres túlkereslet a 15 éves államkötvények első aukcióján

A 15 éves államkötvények első aukcióján 6,81 százalékos átlaghozam alakult ki, ami a komoly érdeklődésnek köszönhetően igencsak elmaradt a Bloomberg elemzői konszenzusában szereplő 7,15 százalékos várakozástól. Az Államadósság Kezelő Központ 12 milliárd forint értékben kínált fel állampapírt, amire 44,5 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, s végül 16 milliárdnyi kötvény kelt el. Az elfogadott hozamok 6,75-6,84 százalék között szóródtak.
Ádám Viktor, 2001. november 8. csütörtök, 12:53
Fotó:

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK