A Mezőgép Rt. árbevétele 2002. első félévében 41,8 százalékkal, 8,1 milliárd forintra növekedett. A társaság mindkét üzletágában jelentős árbevétel-növekedés volt tapasztalható. Az autóipari részegységek értékesítéséből származó árbevétel 1,9 milliárd forinttal, vagyis 54,5 százalékkal nőtt 2001. ugyanezen időszakához képest, míg a mezőgazdasági gépgyártás árbevétele 477 millió forinttal, azaz 21,6 százalékkal emelkedett. A közvetlen költségek az árbevétel 82,7 százalékáról 86,6 százalékra emelkedtek, amit a mezőgépgyártó üzletág átszervezése mellett az első negyedévben már teljesen felszerelt, de a megrendelő késlekedése miatt nem termelő két nagy autóipari projekt költségei, valamint a második negyedévben beindult turbófeltöltő-ház magas alapanyagköltsége indokolnak. Csökkent a tavaly az eredményt megmentő árfolyamnyereség összege: 144 millióról 59 millió forintra. Az üzemi eredmény 6,8 százalékos csökkenéssel 283 millió forint volt, ami a gyenge első negyedévnek tudható be. Az üzemi tevékenység eredménye az árbevétel százalékában 5,3-ről 3,5-re mérséklődött. A kamatköltségek 89 millióról 166 millió forintra emelkedtek. A társaság nettó eredménye 140 millió forint, ami 41 százalékkal alacsonyabb a tavalyinál. A gyorsjelentésből megtudható, hogy a Mezőgép a félév során 5,2 milliárd forint értékű új üzletet szerzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!