Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Április eleje óta nem látott mélyponton áll a forint. Az euró ára 363 forint fölé emelkedett hétfőn reggel, a dollár is jár a 308-as szint fölött. Az euró 360 forint körül járt még a múlt héten, ami már akkor is április óta nem látott mélypont volt, ehhez képest történt a mostani további gyengülés.

Orbán Viktor miniszterelnök a  hétvégén a Gazdasági Operatív Törzs ülését követően jelentette be, hogy meghosszabbítják fél évvel a hiteltörlesztési moratóriumot a sérülékeny adósok számára, emellett hat hónapon át nem mondhatják fel a bankok a válság előtt kötött hitelszerződéseket.

A szakembereket nem lepte meg a forintárfolyam elmozdulása. "Az euró tovább emelkedik a forinttal szemben, az árfolyam azonban ismét túlvetté vált. Rövid távon tovább folytatódhat a felfelé ívelő trend, a túlvett állapot azonban jelentősen megnöveli a korrekció valószínűségét" - írják az Erste Befektetési Zrt. mai elemzésében. A szakértők ez alapján azt várják, hamarosan jön némi forint-erősödés.

A magyarországi eszközöket ugyanakkor hétfőn a befektetők inkább eladták, ami a forintra is kedvezőtlen hatással van. Az OTP árfolyama például nyitás után azonnal 6 százalékos mínuszba került, amit szintén a törlesztési moratórium hosszabbításával kapcsolatos hétvégi bejelentésekkel magyaráztak.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!