Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 50 milliárd forint értékben hirdetett meg értékesítésre 12 hónapos diszkontkincstárjegyeket csütörtökön. Csökkenő hozam mellett a meghirdetettnél nagyobb mennyiséget értékesített 12 hónapos dkj-kból az ÁKK.Az elsődleges forgalmazók több mint 128 milliárd forintos ajánlatából az ÁKK az érdeklődést látva az eredetileg meghirdetett mennyiséget megemelve 55 milliárd forintnyit fogadott el. A 4,66 százalékos átlagos hozamszint a legutóbbi aukción kialakultnál 22 bázisponttal alacsonyabb, a szerdai másodpiaci benchmarktól pedig 7 bázisponttal marad el. Mindez nyugtatólag hatott a forint piacára is, így a délelőtti 306-so euró szintről délutánra 305 forint alá ment a közösségi deviza jegyzése. Ugyanakkor ez még mindig nem megnyugtató szint annak ellenére, hogy most már kormányzati és jegybanki szinteken is igyekeznek forint erősítő nyilatkozatokat tenni.

A forint pechjére a dollár is stabilan erősödött az euróval szemben, áttörve az 1,30-as szintet, ami szintén nem tett jót a régiós devizáknak. A dollár így 235 forintba került délután, míg a svájci frank jegyzése 247 forint körül mozgott.

A másodlagos állampapír piacon 1-2 bázisponttal csökkentek a hozamok, amelyek így 4,73 és 6,60 százalék között mozogtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!