Nehéz napjuk volt a bankoknak

Harmadik napjukat zárták egymás után veszteséggel az európai tőzsdék, hiába jelentek meg kedvező elemzői minősítések és jó makroadatok is.
NAPI, 2010. június 24. csütörtök, 18:12
Fotó:

Továbbra is a gazdasági növekedés miatti aggodalmak határozták meg a vezető európai tőzsdék csütörtöki napját, annak ellenére, hogy kedvező adat jelent meg az iparból, illetve elemzők szerint a gyenge euró jót tehet a az öreg kontinens cégeinek.

Mindezek ellenére a londoni FTSE-100 1,5 százalékkal, a frankfurti DAX-30 1,4 százalékkal, a párizsi CAC-40 2,4 százalékkal esett vissza, ráadásul úgy, hogy a nap elején még pluszban kezdtek a börzék.

A bankadó réme miatt sokat estek a banki részvények, a Commerzbank 2,7 százalékkal, míg a Deutsche Bank 2,3 százalékkal csökkent. A Nike rossz eredménye lehúzta az Adidias részvényét is, amely 4 százalékot zuhant csütörtökön.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.06.24 20:13

Nyugi ez csak a kezdet.. a Saxobank nem javasolja vételre a nyugati bankokat... (még jó, hogy azt sem tudják mi az az otp meg magyar bankadó) majd ha jól beesik lehet venni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html