Nehezebb lesz az idei év a Plotinus szerint

Családias hangulatban zajlott a Plotinus Nyrt. közgyűlése, a megjelent 30 százaléknyi részvényes vita nélkül fogadta el a társaság beszámolóját a tavalyi évről.
Almás Andor, 2014. április 29. kedd, 11:45
Fotó: Napi.hu

Zsiday Viktor az igazgatóság elnöke szerint a tavalyi sikeres év után sokkal nehezebb lesz az idei év, magasan vannak az eszközök árai, a hozam környezet nagyon alacsony, nehéz jó befektetési lehetőségeket találni. Ugyanakkor elmondta, hogy a társaságban rejtett értékek is kezdenek képződni, így például a Dávid Gerincklinika Zrt.-beli befektetésüket ő jóval magasabbra értékeli.

A társaság kötvénye az előre meghatározott feltételek szerint 4,5 százalék kamatot fizet a nulla infláció miatt. A Plotinus 1 milliárd 707 millió 181 ezer mérlegfőösszeggel 426 millió 667 ezer mérleg szerinti eredménnyel zárta a tavalyi évet, osztalékot nem fizet, kivéve az osztalékelsőbbségi részvényekre jutó 85 millió 333 ezer forintot, a fennmaradó összeg eredménytartalékba kerül. A folyamatban levő tőkeemelés miatt a társaság még a régi Ptk. szerint működik azzal, hogy később sor kerül egy közgyűlésre ahol át fognak térni az új szabályokra.

(A szerző rendelkezik Plotinus kötvényekkel.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK