A részvénypiac forgalma 10,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

A vezető magyar részvények vegyesen teljesítettek, a BUX index emelkedése az OTP és a Richter erősödésének köszönhető. A magyar bankpapír árfolyamára nem nagyon hatott a Reuters hírügynökség azon értesülése, mely szerint az OTP Bank megvásárolta a Banca Romaneasca pénzintézetet, amire a hírek szerint viszonylag olcsón, könyv szerinti érték alatt került sor. Úgy vélte, a pénteki 1,18 százalékos emelkedés az előző napi nagy esés korrekciója lehetett - mondta Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1 aktuális csatornán.

A magyar részvénypiacon nem volt hatása annak a lapértesülésnek, mely szerint Németországban 1990 óta gyakorlatilag az összes nagy autógyártó kartellezett. Hozzátette, mivel Németország viszonya Törökországgal feszült, nemcsak az autógyártók, hanem azok a német cégek is szenvedtek, amelyeknek erős a török kitettségük. A Volkswagen nagyjából 5 százalékos csökkenést volt kénytelen elszenvedni. A DAX index közel 2 százalékkal értékelődött le - írta az MTI.

A Mol 110 forinttal, 0,51 százalékkal 21 585 forintra gyengült, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 110 forinttal, 1,18 százalékkal 9440 forintra erősödtek, forgalmuk 6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,64 százalékkal 469 forintra esett, forgalma 449,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 1,64 százalékkal 6820 forintra nőtt, forgalmuk 1,6 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 2736,23 ponton zárt pénteken, ez 4,69 pontos, 0,17 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!