Pesszimista képet vázolt fel a Moody's a magyar gazdasággal és a bankokkal kapcsolatban. A nemzetközi hitelminősítő kifejtette, hogy a bankadó teljes összegének jövő évi fenntartása negatív a bankokkal kapcsolatban. Ami a hazai gazdasági növekedést illeti a kormány által várt idei 1,2 százalékos visszaesés majd a 2013-as 0,9 százalékos bővülés túl optimista, a Moody's szerint 2012-ben 1,4 százalékos lehet a recesszió, míg jövőre csupán 0,3 százalékkal növekedhet a gazdaság.

A BUX jól teljesített a régiós szektortársakhoz képest a délelőtt folyamán, és 0,3 százalékos pluszban várja a délutánt alacsony, alig 2 milliárd forintos forgalom mellett.

Az OTP tegnap 4 000 forint alatt fejezte be a kereskedést, ma azonban sikerült újra ezen szint felé kapaszkodnia. A részvények 1,7 százalékkal kerültek feljebb, így a régiós versenyben eddig a dobogó felső fokán állnak. A Molt közel másfél hónapja a 18 000 - 19 000 forint közötti sáv tartja fogva, és ma sincs ez másképp, a papírok 0,6 százalékkal értékelődtek le. A gyógyszergyártók közül az Egis 0,9 százalékkal csökkent a délelőtti kereskedésben, 18 100 forint körül tartózkodik a részvények árfolyama. A Richter bár sokáig mérsékelt emelkedést mutatott, ebédidőre a szerdai zárószintje közelébe esett vissza. A Magyar Telekom is az előző napi záróára, 396 forint közelében ingadozik. A részvények az elmúlt napok esése révén a történelmi minimumuk (386 forint) közelébe estek.

Az E-Start ma délelőtt is heves eladói nyomás alá helyezték a befektetők, a részvények kereskedését a 10 százalékos csökkenés miatt rövid időre szüneteltették, majd a pihenő után a napi 15 százalékos limit közelébe estek a papírok, ami azt jelenti, hogy újabb történelmi minimumot (315) ütöttek.

A többi kisebb társaság közül a Synergon 0,5 százalékot esett, az Est Media stagnál, míg a Rába 1,9 százalékot emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!