Így az öreg kontinensen nem okozott nagy megrázkódtatást jegybankelnök által a gazdaság helyzetéről festett sötét képe, illetve az sem, hogy a várakozásokkal ellentétben nem tett utalást újabb mennyiségi lazítási intézkedések meghirdetésére. Az európai indexek közül a DAX visszafogott emelkedéssel végzett, míg a CAC-40 0,1, a londoni FTSE-100 pedig 0,6 százalékos mínusszal búcsúzott. A borús befektetői hangulathoz a jórészt negatív gazdasági adatok is hozzájárulhattak, a júliusi várakozásokat szondázó német ZEW hangulatindex tovább gyengült, ahogy váratlan visszaesést mutatott a júniusi kiskereskedelmi forgalom az USA-ban, az infláció stagnálása mellett

Vállalati fronton a nap egyik fő vesztese 18,5 százalékos zuhanással az AlcatelLucent volt, a telekommunikációs eszközöket gyártó társaság ugyanis közölte, hogy a második félévben várhatóan elmarad működési eredménye a tervezettől. Újabb közel 6 százalékos esést abszolvált a G4S, a biztonsági szolgáltatásokat nyújtó cég a Merrill Lynch leminősítésére esett. Utóbbi apropója a londoni olimpiához kapcsolódó hétfőn bejelentett veszteséges szerződések, illetve a rendezvény biztosításához szükséges emberállomány hiánya volt. Az IBEX-35 index azonban az aránlag sikeres spanyol állampapíraukciót követően végig felülteljesítette társait, 0,4 százalékos emelkedéssel nyugtázva a keddet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!