Egy euró 266,20 forintot ért reggel fél tíz után Budapesten, a dollár 186,30, a svájci frank árfolyama pedig 174,85 forinton állt. A piacon továbbra is óvatos kockázatéhség tapasztalható, a jó hangulat kitartását a tengerentúli és ázsiai részvénypiacok pozitív teljesítménye is jelzi.

A dollár gyengült az euróval szemben, ami ugyancsak az emerging devizák malmára hajtja a vizet; az euró/dollár megközelítette az 1,4340-es éves tetőt is - mondta el Ötvös Mihály. A Commerzbank devizapiaci kereskedője szerint a gyengülő dollár további támogatást adhat a feltörekvőknek, így a forintnak is.

A Lettországgal kapcsolatos hírek viszont lekerültek a napirendről; a kereskedő szerint így összességében csendes, nyári nap előtt állhatunk a devizapiac szempontjából. Ötvös Mihály arra számít, hogy az euró/forint kedden a 265 és 268 közötti sávban mozoghat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!