A nap eleji pánikeladások után magához tért a magyar tőzsde, délután azonban már csak egy szűk sávban mozgott az index, amely az amerikai tőzsdék jelentősebb esését sem reagálta le. Úgy látszik kedden a magyar befektetők is kivártak az induló amerikai gyorsjelentési szezon előtt, amelynek első jelentését a szerda reggeli nyitásig ismerhetik meg.Az OTP részvénye a nap elején még 2200 forint felett is forgott, azonban az európai, és amerikai trendnek végül megadta magát a magyar bankpapír árfolyama. Az OTP záró ára 2170 forint lett, ami 1,8 százalékos csökkenést jelentett, ezzel azonban jóval túlteljesítette a nagy nemzetközi bankok 4-5 százalékos visszaesését. Ebben annak is szerepe lehetett, hogy állítólag a HSBC megemelte a magyar részvények súlyát az ajánlott portfóliójában, és különösen az OTP és az FHB részvényét tartaj vonzónak. Az FHB egyébként 3,3 százalékkal 555 forintig esett vissza kedden.A Mol 2,1 százalékkal 11 000 forintig csökkent, az olajrészvény gyakorlatilag egész nap ezen a szinten keringett. A Richter viszont egy kisebb pániktól eltekintve szinte egész nap pluszban volt, árfolyama a nap végére 0,4 százalékkal 28 000 forintra emelkedett. A Magyar Telekom a közelgő osztalék ellenére is 0,9 százalékkal esett, záró ára így 569 forint lett.A BUX így 1,2 százalékos 11 987,7 ponton zárt. A kisebb részvények indexe a BUMIX 0,2 százalékkal 1348 pontig csökkent. E papírok közül az Egis 2,8 százalékkal 11 660 forintig csúszott le. Tovább menetelt viszont az AAA Autó, amely 15 százalékkal 92 forintig erősödött vissza. A Pannergy is 10 százalék fölött tudott erősödni, és jó napot zárhattak a Humet részvényesei is, mivel 5,3 százalékkal ért többet a részvényük a nap végén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!