Az alapvetően negatív nemzetközi hangulat mellett az esésnek az adott lendületet, hogy az Európai Bizottság javasolja a Magyarországnak szánt strukturális és kohéziós források részbeni vagy teljes befagyasztását.

A vezető papírok közül a Mol szenvedte el a legnagyobb esést, 2,84 százalékkal lejjebb kerülve végül hajszálnyival napi minimuma fölött, 16 905 forinton állapodott meg jegyzése.

Szenvedett az OTP is, a bankpapír 2,17 százalékos gyengülése 3150 forintos záróértéket takart.

A Richter részvényeire 1,8 százalékkal a keddi záróár alatt, 35 160 forinton születtek az utolsó kötések, ám a szektortárs Egis állta a sarat, 0,6 százalékkal 16 300 forintra javított.

A bue chipek mezőnyéből egyedül a Telekom volt legény a gáton, a távközlési társaság papírjai 0,2 százalékkal 516 forintra erősödtek, miután mind a Goldman Sachs, mind a Crédit Suisse megemelte a cég részvényeire vonatkozó egyéves célárát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!