Nem csitul az eladási hullám az európai bankpapírok piacán a tegnapi nagy esés után. A kedden 12 százalékkal eső Raiffeisen International árfolyama ma reggel további 2 százalékkal került lejjebb. A másik nagy vesztes a német Commerzbank volt kedden, több mint 8 százalékos zuhanással, ma újabb 4 százalékkal küldték lejjebb az eladók a bank részvényeit.

Több más, régiónkban aktív bank is rosszul szerepel, az Intesasanpaolo papírjai 2 százalékkal lettek olcsóbbak, az Unicredit részvényei 2,23 százalékos mínuszban járnak.

A K&H anyabankja, a KBC papírjai ennél kisebb, 1,3 százalékos veszteséget mutatnak.

A spanyol bankszektor sem áll jól, a Banco Santander 3,6 százalékkal zuhan.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!