A BÉT az előző napi zárószintjén, 22 888,51 ponton nyitott csütörtökön, majd enyhe lejtmenetbe kapcsolt.

A részvénypiac forgalma délelőtt 2,7 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A pesti tőzsdét egyelőre nem érintette erősen a főbb európai értékpapír piacok reggeli- délelőtti mélyrepülése.

A Mol 55 forinttal, 1,93 százalékkal 13 500 forintra csökkent.

Az OTP-részvények ára 1,56 százalékkal 5790 forintra csökkent

A Magyar Telekom árfolyama 0,77 százalékkal 387 forintra csökkent.

A Richter-papírok árfolyama 1,03 százalékkal 4991 forintra csökkent.

A nemzetközi hangulat miatt inkább a BÉT csökkenésre számítanak csütörtök reggel piaci szakértők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője reggel elmondta: jelentős piaci mozgásokra nem számít. Várhatóan a Richter árfolyama stabilizálódik majd, de akár enyhén emelkedhet is, az OTP és a Mol esetében azonban kisebb csökkenésre számít, főként a nemzetközi hangulat és a nyomott olajár következtében.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!