A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,14 százalék csökkenéssel kezdte a csütörtöki kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,36 százalékkal alacsonyabban indult neki a napnak.

Londonban 0,14 százalékkal csökkent kezdéskor az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,22 százalékkal nyitott alacsonyabban, a párizsi CAC-40 pedig 0,26 százalékos csökkenéssel kezdett - írja az MTI.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 116,89 pontos emelkedéssel 38 086,73 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,31 százalékkal erősödött.

Madridban 0,15 százalék, Milánóban 0,17 százalék volt a tőzsdeindex csökkenése a csütörtöki nyitáskor. (Szerdán nyereséggel zártak a tőzsdék.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!