Miután emelkedő japán állampapírhozamokról és a vártnál gyengébb kínai feldolgozóipari adatról szóltak a híradások a kereskedés megnyitása előtt - japán Nikkei például több mint 7 százalékos mínusszal zárt - az amerikai tőzsdék is dél felé vették az irányt a kezdő gongszó után. A hangulatot az sem táplálta, hogy szerda este Ben Bernanke, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vezető ismét az eszközvásárlási program visszafogásáról beszélt.

A kereskedés iránya akkor fordult meg, amikor megjelentek az áprilisi ingatlaneladási adatok: az új lakóingatlan-eladások 454 ezerre nőttek az áprilisi 444 ezerről, ez pedig a recesszió utáni időszak legjobb statisztikája. A tőzsdék tehát emelkedéssel válaszoltak a makroadatra, ám közel egy órával a kereskedés megnyitása után ez sem volt elég a pluszos eredményhez. Ennek megfelelően a Dow Jones ipari átlaga és a Nasdaq 0,3 százalékos, az S&P-500 pedig ennél jóval nagyobb 0,6 százalékos esésben állt ekkor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!