Tegnap késő délután látott napvilágot az a hír, miszerint az eurózóna pénzügyminiszterei a görögöknek esedékes nemzetközi mentőcsomag következő részletének elhalasztását tervezik, melynek hátterében az állhat, hogy jövő hétfőre még csak egy előzetes trojka-jelentés készül el a görög gazdasági helyzetről, és ennek ismeretében az eurózóna pénzügyminiszterei még nem akarnak dönteni a 31,5 milliárd eurós hitelrészlet kiutalásáról.

A Stoxx Europe 600 index szeptember óta a legnagyobb heti esését könyvelheti el, amennyiben nem váltanak irányt a piacok. A vezető nyugat-európai indexek péntek délelőtt mérsékelt csökkenést produkáltak: a CAC 40 0,1 százalékkal emelkedik, annak ellenére, hogy a francia jegybank arról számolt be, hogy Európa második legnagyobb gazdasága a negyedik negyedévben zsugorodhat.

Nem okozott meglepetést az október 30-án közzétett előzetes adatokhoz képest az Allianz. A társaság számára az előző három hónap meglehetősen jól sikerült: a bevételek az egy évvel korábbihoz képest 4,7 százalékkal 25,2 milliárd euróra, a működési eredmény 32,8 százalékkal 2,5 milliárd euróra, a nettó eredmény pedig az egy évvel korábbi 258 millió euróról több mint ötszörösére, 1,4 milliárd euróra nőtt. A jelentés ellenére 1,2 százalékkal estek a részvények.

A BMW októberi globális értékesítései a társaság pénteki tájékoztatása szerint rekord szintre emelkedtek. A gyenge európai keresletet (0,3 százalékos visszaesés) az amerikai (19 százalékos emelkedés) és ázsiai eladások korrigálták. A legnagyobb érdeklődés a BMW X1 és a BMW X3 modellek iránt volt. A BMW a délelőtt folyamán a hírre 1,3 százalékos pluszba lendült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!