Az ÁKK 30 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 23,91 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amiből az ÁKK, csökkentett értékesítéssel, 17,5 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 0,54 százalék volt, 14 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál és 16 bázisponttal magasabb a szerdai 0,38 százalékos másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama az év elején mínusz 0,01 százalék, 2017 elején 0,26 százalék volt, 2016 elején pedig 0,93 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt 5 éves, változó kamatozású kötvényből az eredetileg meghirdetett 5 milliárd forint értékben értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 7 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

A forint is veszített értékéből csütörtökön délben már a 329-es eurókurzus felé tendált.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!