Amennyiben a délután nyilvánosságra kerülő amerikai munkaerő-piaci makroadat a várakozásoknak megfelelő eredményt tükröz nem valószínű, hogy a forint eurójegyzése ismét átlépi a 300-as ellenállást. A régiós piacokon ma mindenütt korrekció várható.

A hazai deviza a héten 20 forintot erősödött az euróval szemben, de a zloty és a cseh korona is el tudott emelkedni a korábbi szintekről. Csak tegnap 12 forinttal tolódott el az euró/forint sávja, így ma egyértelmű korrekcióra készülhetünk - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank devizapiaci üzletágának vezetője.

A szakember szerint várhatóan 298-300 közelébe korrigál majd az euró, ám a térség egészében is hasonló gyengülés várható.

Péntek délelőtt a dollárért 219 forintot, a svájci frankért 192,50 forintot kértek a bankközin.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!