Az Államadósság Kezelő Központ két aukciót is tartott szerdán, a három és a hat hónapos diszkontkincstárjegyeket kínálta fel értékesítésre, 40-40 milliárd forint értékben. A rövidebb instrumentumok esetében az 56,9 milliárd forintnyi beérkezett ajánlat láttán az ÁKK nem módosított a mennyiségen, a hosszabbaknál viszont a szerényebb, 40,8 milliárdos ajánlattömeg nyomán 30 milliárdra vette le a tétet. A három hónaposoknál az elfogadott hozamok 7,89-8,03 százalék között szóródtak, a 7,97 százalékos átlag a múlt pénteki másodpiaci benchmarkot 7 bázisponttal múlta felül. A hat hónapos dkj-knál a legkisebb elfogadott hozam szintén 7,89, a legmagasabb 7,99 százalék lett, a 7,95 százalékos átlag a pénteki referenciaértéket 8 bázisponttal haladta meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!