A bejelentés értelmében az Opimus Group Nyrt. 286 darab, a tőzsdei társaság közvetlen érdekeltségébe tartozó Status Capital Zrt. további 284 darab, egyenként 1 millió forint névértékű részvényt vásárol a Takarékinfó Zrt.-ben. Az Opimus a birtokába kerülő, összesen 24,87 százalékos részvénycsomagért 426.5 millió forintot fizet az AB Banksoft Plus Kft.-nek.

A tőzsdei társaság múlt pénteken jelentette be, hogy 24,67 százalékos tulajdont szerez a Status Capital Zrt.-ben (ahol Mészáros Lőrinc magánszemélyként 75,33 százalékos tulajdonhoz jutott), így a mostani tranzakcióval az Opimus Group közvetlen és közvetett módon összesen 31 százalékos befolyást gyakorol majd a Takarékinfó Zrt. fölött. Az ügylet zárását követően a Takarékinfó Zrt. tulajdonosi megoszlása így Opimus Group Nyrt. (24,87 százalék), Status Capital Zrt. (24,7 százalék), Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (20,00 százalék) Takarékbank (13,91 százalék), FHB Invest Kft. (13,91 százalék), AB Banksoft Plus Kft. (2,61 százalék).

A Takarékinfó Zrt. informatikai szolgáltató vállalat, az elmúlt évben 162 munkavállalót foglalkoztatott, nettó árbevétele meghaladta az 5,4 milliárd forintot. A menedzsment 2017-ben 6,1 milliárdos nettó árbevétellel kalkulál. A cég legnagyobb volumenű projektje a takarékszövetkezeti integráció egységes informatikai rendszerének (EIR) bevezetése, illetve létrehozásának koordinációja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!