Mohos Imre, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője enyhe mínuszos nyitást vár a BÉT-en, ahol az irányt a külföldi - főként az amerikai hírek - piacok fogják mozgatni. Az üzletkötő úgy véli: nagy elmozdulás nem várható a BÉT-en, nyugodt kereskedésre számít, enyhén csökkenő árak mellett. Elsősorban az OTP-papír értékcsökkenésére számítva elmondta, hogy a 3 450 forintos árfolyam jelenthet támaszt.

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint szintén az enyhén lefelé tartó árak jellemzik majd csütörtökön a magyar börzét. Az árcsökkenést ő is a legutóbbi, az amerikai jegybank szerepét betöltő FED negatív megállapításainak - azaz a piacélénkítés mostani elutasításának - tulajdonította. A BÉT-en nagy ármozgásokra nem számít, ugyanakkor úgy ő is véli: a magyar értékpapír-piacot a nemzetközi trendek mozgatják majd csütörtökön.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!